Falköpings MK http://www.falkopingsmk.se Falköpings bästa sajt för speltips & motorsport Fri, 19 Oct 2018 17:39:11 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.1 https://www.falkopingsmk.se/wp-content/uploads/2017/08/favicon1-65x65.png Falköpings MK http://www.falkopingsmk.se 32 32 Allt du behöver veta inför 2018 års Gumball 3000 Rally https://www.falkopingsmk.se/allt-du-behover-veta-infor-2018-ars-gumball-3000-rally/ Wed, 28 Feb 2018 13:00:00 +0000 https://www.falkopingsmk.se?p=71 Gumball 3000 Rally kallas av arrangörerna själva för en lyxbils-roadtrip för miljardärer och kändisar. 2018 går det exklusiva rallyt mellan London och Tokyo, och som vanligt kommer det att följas av hundratusentals fans, både på plats i städerna de passerar på sin färd och på TV och sociala medier. Deltagarna bor på de lyxigaste hotellen […]

The post Allt du behöver veta inför 2018 års Gumball 3000 Rally appeared first on Falköpings MK.

]]>
Gumball 3000 Rally kallas av arrangörerna själva för en lyxbils-roadtrip för miljardärer och kändisar. 2018 går det exklusiva rallyt mellan London och Tokyo, och som vanligt kommer det att följas av hundratusentals fans, både på plats i städerna de passerar på sin färd och på TV och sociala medier. Deltagarna bor på de lyxigaste hotellen och längs färdrutten anordnas beryktade fester. Det kändistäta loppet firar 20-årsjubileum i 2018 och antalet exklusiva bilar som kommer att köra 4-12 augusti är begränsat till endast 100 tävlande.

Gumball 3000-tävlingens historia

Maximilian Cooper, född 1972, engelsk entreprenör, designer och konstsamlare, men också skejtare, BMXare och graffiti-artist, som dessutom med framgång kört i privata stall för McLaren och Porsche fick 1999 idén att bjuda in sina vänner för en road trip genom Europa. Tillsammans med femtio vänner körde han från London till Rimini i Italien och tillbaka. Färden gick bl a genom Paris och Monaco och vinnaren körde en 1963 Jaguar E-type. Med det här loppet ville Cooper skapa ett varumärke som speglade en livsstil som byggde på bilar, konst och populärkultur. Idén fick han från gamla 70-talsfilmer som Gumball Rally och Cannonball.

En dröm går i uppfyllelse

2017 vann cancersjuke David från Sverige tävlingen i kategorin ?the Spirit of Gumball 3000?. Det betyder att man har gjort något speciellt för rallyt. David Persson körde en rosa Ferrari GTC4 Lusso med 900 hästkrafter och maxfart 345 km/tim. Han hade länge drömt om att få köra Gumball 3000, och när han 2012 fick en cancer-diagnos blev drömmen ännu viktigare för honom. 2017 fick han alltså chansen, och med vinsten blev han också automatiskt kvalificerad till 2018 års lopp.

De flesta deltagarna i Gumball 3000 är speciellt inbjudna, men det går att komma med i startlistan ändå, om man kan betala anmälningsavgiften på 500 000 kronor. David Persson blev sponsrad av en anonym Mr X, som också var med i teamet som körde bilen. Det gjorde att David kunde donera de pengar han hade samlat in till startavgiften till Barncancerfonden.

Glamour och hästkrafter

Cooper har verkligen lyckats med sitt varumärke. Gumball 3000 lockar de riktigt rika och de kända. Alla vill vara med och synas. Supermodeller sprider glans på festerna, och det sparas inte på krutet. 2006 flögs bilarna mellan Europa och Asien och sedan tillbaka till Europa igen i tre av de största flygplanen i världen. Och bilarna är spektakulära, med Ferrari F50s, Lamborghinis, Koenigsegg Supercar, Rolls Royce Phantom, Blower Bentley, AC Cobra och många många mer. På festerna lockar de bästa DJs och artister som Snoopy Dogg har uppträtt. Endast det bästa är gott nog för Gumball 3000 Rally.

The post Allt du behöver veta inför 2018 års Gumball 3000 Rally appeared first on Falköpings MK.

]]>
Så streamar du sport på nätet helt lagligt https://www.falkopingsmk.sesa-streamar-du-sport-pa-natet-helt-lagligt/ Wed, 24 Jan 2018 06:00:00 +0000 https://www.falkopingsmk.se?p=69 Om det ideala sättet att uppleva sport är att se det live på plats, så är det åtminstone näst bäst att kunna se en livesändning. Vare sig det gäller en lagsport eller en individuell dito, så vill man känna pirret i magen när det blir riktigt spännande. Och då gäller det att det är live. […]

The post Så streamar du sport på nätet helt lagligt appeared first on Falköpings MK.

]]>
Om det ideala sättet att uppleva sport är att se det live på plats, så är det åtminstone näst bäst att kunna se en livesändning. Vare sig det gäller en lagsport eller en individuell dito, så vill man känna pirret i magen när det blir riktigt spännande. Och då gäller det att det är live. Men det har även tv-kanalerna förstått, och passar på att ta ut dyra abonnemangsavgifter för den som vill titta på sport, vilket gör att fler och fler söker sig till internet. Livestreaming, att titta på en livesändning via datorn, surfplattan eller mobilen, har helt enkelt blivit det nya tillvägagångssättet för dem som vill ha full koll på sin sport. Idag finns det flera möjligheter att kunna titta på sport live på nätet, men hur gör man det på ett lagligt sätt?

Var kan man streama sport?

Om det är så att man gillar sport men inte alltid kan åka på matcher och liknande finns det många möjligheter att streama sin favoritsport live, oavsett var man befinner sig. Många spel- och bettingsajter erbjuder idag sina spelare möjlighet att se matchen live, samtidigt som spelarna kan lägga sina valda satsningar. Det finns också flera sajter som samlar streamingtjänster av både sport och film. Här kan du streama sport live på nätet eller i alla fall hitta informationen om vilken sida du bör gå till för att hitta det. Här finns dock ofta ingen möjlighet att satsa på och spela på olika saker, utan här är tittandet i fokus.

Ibland är det också så att lagen själva erbjuder live streaming av matcher och liknande. Detta kan man ofta läsa mer om på lagens eller klubbarnas hemsidor. Ibland kan man behöva betala någon form av medlemsavgift eller liknande för att kunna utnyttja streamen. Det kan dock vara ett alternativ till bettingsajternas alternativ där man ofta också behöver göra en insättning för att kunna streama. Om man är rädd för att hamna i ett spelberoende kan klubbarnas egna alternativ vara bättre, även om avgiften är lite högre. Då kan man dessutom vara med och stötta sin klubb samtidigt som man kan njuta av matcher, race eller annat som förekommer i den sport man verkligen tycker bäst om.

Streaming av olika sporter

Idag är streaming av sport inte något direkt ovanligt och det finns i dagsläget möjlighet att streama det mesta i sportväg. Tidigare var det vanligast att streama lagsporter som ishockey och fotboll, och då var det mestadels matcher från länder som USA som streamades. Detta eftersom det var här tekniken live streaming först blev populär. Idag kan man enkelt klicka här för att streama ishockey, men det finns också möjlighet att se till exempel skidskytte, längdskidåkning, och bowling live. Idag går det också att se individuella sporter som tennis biljard och liknande i mycket bra kvalitet, helt lagligt över internet.

I dagsläget kan man också följa mindre svenska lag i till exempel Hockeyallsvenskan genom streamade matcher. Det går också att följa till exempel ridsport på många sajter. Detta var tidigare inte alls vanligt. Även tävlingar inom motorsportens olika grenar streamas idag frekvent och det kan vara riktigt intressant att se tävlingarna live, även om man inte har möjlighet att åka till tävlingsplatsen. En sak som idag blir allt mer vanlig är att man också kan följa e-sport genom stream. E-sport handlar om att man tävlar i datorspel. Även inom denna sport finns det mycket pengar, och man kan också göra olika satsningar inom denna sport. Man kan satsa på datorspelare, olika resultat inom olika spel eller på vilket lag som kommer att segra i spelet.

Vilka regler gäller?

Det har hittills varit lite oklart vad som gäller vid streaming online. I slutet av april år 2017 kom en dom i EU-domstolen som gör saken lite tydligare. Det är dock fortfarande relativt luddigt. Att streama online kan vara lagligt, men det kan också vara olagligt, beroende på en rad faktorer. Mål gällande streaming har dömts lite olika i olika instanser och det kan vara lite riskabelt om man inte vet att man använder precis rätt källor. Den dom som kom menar många bör tolkas som att man bör vara extra försiktig när det gäller streaming. Att använda sig av streamingtjänster där andra lagt ut material kan till exempel vara olagligt, och det är inte alltid det är lätt att se om rättighet till materialet finns eller inte. När det gäller sport är det ofta vanligare med lagliga streamar än vad det är när det gäller film och TV-serier.

Om man använder sig av en välkänd bettingsajt är streamen generellt sett ofta fullt laglig att titta på. Enligt den nya domen tycks det å ena sidan vara tillåtet att både lyssna och titta på streamat material om man inte blir informerad av att man tar del av ett olagligt material. Om man som tittare däremot vet vad man gör kan man däremot dömas. Detta är dock mycket luddigt och det bästa är att se till att man verkligen använder sig av betrodda och välkända sajter när man streamar sport. Ofta är det betydligt bättre att betala några extra kronor och streama via en bettingsida än det är att dömas för brott och betala tusentals kronor i böter.

Att streama på andra sätt

En ny lag från 2017 gör piratstreaming olaglig, men det finns fortfarande otaliga streamingsajter med just denna typ av material tillgängliga för allmänheten. Det finns dock möjlighet att streama på andra, fullt lagliga sätt. Vi har redan nämnt olika betting- och spelsajter som ett möjligt alternativ. Förutom dessa finns det också olika tidningar som erbjuder streaming av olika sportevenemang. Detta brukar dock kosta en mindre peng eftersom det kostar en del att bevaka evenemanget med personal, kameror och liknande. Det finns också olika tv-kanaler online som enbart riktar in sig på att sända live streamad sport. Dessa kan man ofta teckna abonnemang eller liknande på för att kunna få ner priset något. Dock kan man inte själv bestämma när man vill se matcher eller evenemang på dessa.

Hos vissa bolag finns det också möjlighet att teckna abonnemang där man kan se så kallade play kanaler. Dessa kan man se på sport från i både TV:n, mobilen, datorn eller surfplattan. Då kan man själv välja när man vill se den sport man är intresserad av. Dock förlorar man här möjligheten att satsa i realtid, om man inte vill vara inloggad och använda flera nätsajter samtidigt. Om man enkelt vill spela på en match, och se den samtidigt är det trots allt bäst att använda sig av en välkänd sajt. Då vet man att allt sker lagligt och att man inte riskerar att förlora sina pengar. Man behöver heller inte oroa sig för att straffa för något brott.

Vad behövs för att streama?

Om man vill streama sport kan det krävas lite olika saker. För det första behövs en kompatibel enhet att streama på. Vilken enhet som är kompatibel beror lite på var man streamar. På vissa sajter kan man inte använda sig av till exempel en mobiltelefon, medan det går bra på andra ställen. Detta beror lite på vilken teknik som används på sajten man streamar från. Man bör också se till att eventuellt kunna koppla sin enhet till en större skärm om man vill det. På så sätt kan man se streamad sport från datorn på sin TV, och också spela på sporten genom den. Det finns också en del andra saker man bör tänka på när det gäller streaming av sport och annat.

Man måste, förutom en kompatibel enhet, se till att man också har en bra internetuppkoppling. Det är också bra om man ser till att man har ett bra virusskydd och en effektiv brandvägg. Om man vill kunna streama sport i bra kvalitet och utan att behöva stå ut med långa laddningstider och frusna bilder måste man ha en relativt snabb uppkoppling, som helst inte är mobil. Man bör också tänka på att det går åt en hel del datamängd för att streama sport, och det kan därför vara bra att ha en obegränsad uppkoppling. När man streamar sport finns det alltid en liten risk att virus finns i filmerna. Denna risk minskas radikalt om man använder en betrodd sajt.

Relativt enkelt att streama idag

Idag har det blivit relativt enkelt att streama sport över nätet, och man kan ofta använda både datorer, TV:apparater och surfplattor. Det går att streama såväl lagsporter som olika individuella sporter och det har också blivit enklare att streama live även från matcher spelade av mindre svenska lag. Det är dock lite svårt att säga vilka sajter som är lagliga att spela på. En ny lag som kom under 2017 förtydligade dock detta en del, genom att det kom fram att en person som inte informeras om att materialet är olagligt heller inte kan straffas för att titta på det. Om man håller sig till kända spel- och bettingsajter kan man dock känna sig säker på att allt går rätt till och att streamingen sköts rätt.

The post Så streamar du sport på nätet helt lagligt appeared first on Falköpings MK.

]]>
Tippa och betta som ett proffs med hjälp av experternas speltips https://www.falkopingsmk.setippa-och-betta-som-ett-proffs-med-hjalp-av-experternas-speltips/ Sun, 21 Jan 2018 10:00:00 +0000 https://www.falkopingsmk.se?p=77 Vill du lära dig tippa precis som proffsen men kommer aldrig underfund med hur de alltid kan veta vad som är värt att satsa på, eller vilken häst som är favorit? I denna text kan du förhoppningsvis få lite tips och ideér om hur du blir en riktig haj i speldjungeln. Idag kan man tippa […]

The post Tippa och betta som ett proffs med hjälp av experternas speltips appeared first on Falköpings MK.

]]>
Vill du lära dig tippa precis som proffsen men kommer aldrig underfund med hur de alltid kan veta vad som är värt att satsa på, eller vilken häst som är favorit? I denna text kan du förhoppningsvis få lite tips och ideér om hur du blir en riktig haj i speldjungeln. Idag kan man tippa på nästan vadsomhelst även om det vanligaste är inom sport och hästsport. Faktum är att du kan tippa på allt från vem som vinner Melodifestivalen, eller Idol till vem du tror bakar godast paj i något annat tv-program. Vi har blivit allt mer spelgalna sedan spel blev så lättillgängligt och många av oss söker spänningen med att satsa för att vinna. Nedan går vi igenom olika metoder för att ta del av oss och för att spela och maxa chanserna för att ta hem storkovan.

Vilka fotbollslag toppar listan?

Om du tycker om att följa ligorna i fotboll och med spänning följa sändningar så kan du se matchresultat live på Målkoll.se. Det är rätt grymt att oavsett var i världen en match än spelas så kan du se allt i realtid. Tänk dig att du tippat på ditt favoritlag, och sitter bänkad framför teven och så fort en spelare gör mål så uppdateras det på målkoll.se. Har du dessutom satsat på matchen så ser du förändringarna i oddsen hela tiden och kan ha koll på vilken vinstchans du har. Är du den som bettar på antalet mål ett lag gör eller på vem som vinner?

Att veta hur man ska tippa på en match är svårt. Det går ju faktiskt inte helt att förutspå vem som vinner, men där kommer experterna in. Det finns de som arbetar med att följa olika spelare och olika lag exempelvis. De tar fram statistiker som gör att man kan sätta ett odds på vad man tror kommer ge vinst. När ett odds inte gick vägen utan den som man minst tror ska vinna vinner, det är då det kallas skräll. Viner man på skräll kan man förvänta sig ett rätt schysst tillskott i kassan förhållandevis till summan man satsat. Kända ligor inom fotbollen är spanska och engelska ligan. Men du hittar även matcher och odds i turkiska ligan.

Varför finns det så många varianter?

Stryktips, Europatips, oddset, Keno och Lotto är bara några av utbuden på marknaden idag. Varför finns det så många olika spel?? Det diskuteras ofta, och antalen spel har vuxit fram efter människans behov. En vanlig spelvariant som funnit ända sedan 1934 i Sverige är stryktipset. Det går ut på att du satsar på tretton fotbollsmatcher (vanligtvis i brittiska ligan) och målet är att pricka in alla rätt. Att följa experttips gör att du minskar risken till förlust och du kan se veckans Stryktipsförslag här för att få odds för kommande spel. Tycker du att det är jobbigt göra jobbet så finns möjlighet att köpa färdiga system och andelsspel.

Vad är då system och andelsspel? Om vi säger att du köper en andel i ett system (som oftast är ordnat av kioskägaren där du köper ditt spel) så betyder det att vinsten delas på antalet andelsspelare. Om ett system är köpt för 5000 kr och det finns 10 andel att köpa i det så kostar varje andel 500 kr. Blir det vinst så vinner du alltså 10 % av vinsten om du köpt en andel. Det finns såklart för och nackdelar med detta. Fördelen är att du kan köpa ett färdigt system som någon redan satt ihop, och nackdelen blir att du måste dela din vinst med andra. Ett tips är att kolla hur ofta butiken gjort vinst på sina system innan du köper andelar för att du ska kunna öka chansen till vinst.

Följa europeiska ligor?

1993 lanserades Europatipset i Sverige, men då kallades det Italienska stryktipset eftersom utbudet endast gällde italienska matcher. Man bestämde sig år 2004 för att byta namn och lägga till flera toppmatcher i andra europeiska ligor för att öka utbudet. Idag är fotboll inom Europa stort och vi har många kända fotbollsspelare som höjer oddsen. läs dagens tips inför Europatipset här om du tycker om att följa spanska, italienska, franska eller tyska ligan bland annat. Det går att hitta fina system och goda tips om du vill tippa på de 13 matcherna som experterna inom Svenska Spel väljer ut inför varje omgång, och du har dessutom möjlighet att satsa på Europatipset minst två gånger i veckan. Fördelen med större ligor är att system blir större och andelarna ger mer vid utdelning.

När du spelar på Europatipset så kan du välja att använda dig av en kupong online eller hos ett spelombud. Priset för ditt spel bestäms efter om du valt att satsa på enkelrader eller via något av systemen. Regeln hos Svenska spel är att ditt spel inte får kosta mer än 20.000 kronor. Om du satsar ditt spel på enkelrader så heter det med annat ord att du spikar en match. Det betyder att du bara få satsa på ett resultat per match på en radinsats om 1 kr styck. Du kan även förbättra dina chanser genom halv eller helgarderingar på din kupong. Vill du veta mer om det så finns bra information på målkoll.se.

Fler ställen att se resultat på

på Expressens hemsida kan du hitta tips för Stryktipset varje vecka. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta expertis och råd inför ditt kommande spel. Många gånger är det lite tidskrävande att ta sig till rätt spelombud för att läsa om tips och systemspel. Expressen är en tidning som är lätt att få tillgång till och dessutom är det större blandning av folk som läser den. Det som händer är att den som vanligtvis inte spelar på Stryktipset eller har koll på hur man gör kan få kunskap och tips för att våga prova. Idag har variationen bland spelare utvecklats från att bara vara äldre män som tippar till att både yngre män och kvinnor samt äldre damer också vågar satsa för att vinna.

Hur kommer det sig att det förr endast var medelåldersmän som spelade på tips från början? Det finns det egentligen inget svar på, men en teori kan vara att kvinnorna var mer hemma förr. Männen tjänade pengarna och möttes över en cigarr och en kall dricka efter jobbet. Många började satsa pengar för spänning och gemenskap och eftersom Stryktipset handlade om fotboll så var det mest männen som intresserade sig för detta. Det var innan damfotbollen hade sitt genombrott och innan kvinnorna hade mer rösträtt. Som tur är utvecklas vårt samhälle och idag är det inte konstigt att kvinnorna också har del i vårt spelsamhälle. Det är ju ingen skillnad på människor och därför inte heller skillnad på vem som tycker om att satsa på spel.

Faktum är att kvinnan tar plats i sportvärlden på ett helt annat sätt idag. De arbetar som sportkommentatorer, som experter i att ta fram bra odds och statistiker. Även bland betting tar kvinnan lika mycket plats som männen och därför att målgrupperna i spelvärlden växt. Vi har ett modernt samhälle idag, och du kan sätta dina rader och följa odds online, vilket gör spel så enormt lättillgängligt. Dessutom kan du följa mycket Live och det ökar spänningen till max.

Plötsligt händer det

Två män från Borlänge i Sverige har sedan 1969 spelat på samma stryktipsrad varje Lördag. Där kan man snacka om att plötsligt händer det och samma system i 48 år slog äntligen in för männen som idag är i 75 års ålder. Hela 2500 gånger har de lämnat in sin stående rad varje vecka, och det minns inte ens varför de byggde sitt system (som består av 7 spikar och sex halvgarderingar) från början. Storvinsten som blev hela 1.226110 kr vann dessutom på skrällar och det var endast 6 inlämnade kuponger som fick alla rätt. Med sina 2500 spelade rader genom åren så blev ändå vinsten dryga en miljon kronor efter alla utlägg dom gjort i väntan på storvinsten. Nu får vi se om de fortsätter satsa på sin stående rad eller om det är tid att byta?

Fler storvinster hos Svenska spel har konstaterats genom åren. Oftast hör man att storvinsterna går ut via Lotto med joker. Lotto är en av våra mest spelade spel då det är en förhållandevis liten insatt till summan man kan vinna. Varje onsdag och lördag kan du spela på Lotto med joker och det innebär att du satsar på 7 nummer mellan 1-35. Får du in alla rätt och dessutom har satsat på joker som är en kombination av 6 siffror så har du chans på drömvinst. Drömvinsten ligger vanligen över 100 miljoner kronor och växer varje vecka tills någon vinner. Prickar du in 7 rätt på Lotto 1 eller 2 och dessutom får in de 2 första eller sista siffrorna på joker så är du storvinnare.

Inte bara Lotto ger storvinst

Även om Lottospel ger rekordvinster så kan du vinna riktiga storvinster på tips. Om du väljer att satsa på enkelrader och göra dina egna system så kan du med tur verkligen pricka rätt. Vid ett tillfälle spelades en enorm skräll i Sverige för ett par år sedan, och om du hade spelat på resultat så hade du vunnit enorma pengar. Det var en fotbollsmatch mellan två svenska lag och resultatet blev hela 7-1 till de som man trodde skulle förlora. Oddset sköt i höjden och gav en utdelning på ca 112.500 gånger pengarna. Så om du hade satsat 50 kr på det resultatet så hade det gett dig en riktigt saftig vinst. Dessvärre blev det inga vinnare den gången då ingen hade tippat på det.

Svenska spel erbjuder även spel via Oddset. Detta passar dig om tycker om att betta på andra sporter än bara fotboll eftersom du kan satsa på blandade sporter i ett och samma spel. Även på oddset är det fotboll som dominerar bland mest spelade matcher men du kan även satsa på livespel inom exempelvis längdskidor, ishockey eller tennis. Det vanligaste spelet inom Svenska spel Oddset heter, Oddset Lången och går ut på att du kan spela på utfallet från 1-10 matcher. Du kan spela på antingen hemmaseger, bortaseger eller oavgjort och utfallet gäller endast för matcher som spelat i full tid. Alltså är inte förlängningar/straffar inräknat i resultatet, utan det är resultatet efter 90 minuter (i fotboll) som gäller. Om alla utfall man spelat på går in så vinner du det totala oddset gånger insatsen.

Du har alltså en hel uppsjö av tipssystem och pengaspel att välja bland. Det mest spelade tipset är dock fortfarande Stryktipset, förmodligen för att det är mest etablerat och bland det första som kom på Svenska spelmarknaden. Om du är ny på tips och om du vill lära dig mer så finns väldigt mycket bra information om hur du ska tänka för att öka dina vinstchanser. Kom ihåg att spel inte ger garanterad vinst, men det lönar sig ändå att lyssna på experterna i spelvärlden eftersom de har bra koll.

Bli din egen expert

Trots olika spel, och även om målgrupperna ökat så står det fast att Stryktipset är det som dominerar systemspel och odds. Även om du kan vinna pengar på Europatips och Oddset så ger ändå stryktipset störst utdelning. Det finns också råd som hjälper dig att bli din egen expert, och det är inte omöjligt om du har mycket tid i att sätta dig in i olika system och spelhistorik. Kom även ihåg att om du ska köpa andelsspel så bör du hitta en butik som har god statistik i andelsspel. Ju bättre statistik och fler vinster desto större möjligheter har du att vinna på ditt köp. Du kan även spela via Svenska spels hemsida och då är systemen gjorda av Svenska spel egna spelexperter. Kom bara ihåg, att oavsett spel så finns det inget som heter garanti.

The post Tippa och betta som ett proffs med hjälp av experternas speltips appeared first on Falköpings MK.

]]>