Så blir du en vinnare på européernas favoriter – Eurojackpot och Europatipset

Eurojackpots dragning sker i Finland

I Europa har vi flera olika saker som skänker en europeisk gemenskap. Bland mycket annat finns där Eurojackpot och Europatipset. De två spel som är européernas favoriter när det kommer till att vinna riktigt mycket pengar! I den här guiden får du en genomgång om vad spelen går ut på, hur man spelar, och inte minst: hur man vinner. Känner du att den svenska spelmarknaden är för liten för dig? Då är den europeiska marknaden rätt för dig!

Eurojackpot – en konkurrent som tagit över mer än halva Europa

Det är inte alla europeiska länder som är med i lotteriet Eurojackpot, men ungefär halva Europa är med och kan därför delta i dragningarna. Spelidéen kom till redan 2006, men det var först sex år senare som spelet kom ut på marknaden. Meningen var att skapa en konkurrent till “Euro Millions”, ett lotteri som finns i andra europeiska länder än de länder som har Eurojackpot. Spanien är till exempel ett av få länder som har båda lotterierna på marknaden, då de flesta länder har antingen det ena eller det andra alternativet att tillgå. I Sverige spelar vi på Eurojackpot!

Eurojackpot

  • Är ett lotteri
  • Har skapats som en konkurrent till Euro Millions
  • Har enorma vinster
  • Berör halva Europa
  • Är tillgängligt i Sverige sedan 2012

Eurojackpot eller svenska Lotto?

Varför ska man spela på Eurojackpot istället för svenska Lotto? Det handlar framförallt om de stora vinsterna. Eftersom Eurojackpot är ett samarbete mellan så många olika europeiska länder kan vinsterna bli astronomiskt stora. Om inga spelare vinner veckans jackpott går den vidare till nästa vecka och kan till slut bli så stor som 90 miljoner euro. Större än så tillåter inte reglerna att jackpotten blir, men omslaget till svenska kronor är det mer pengar än de flesta kan göra av med i ett helt liv.

Högre vinstchans och fler vinstnivåer

Förutom att ge mycket större vinster än Lotto ger Eurojackpot både högre vinstchans men även fler vinstnivåer. Det här innebär att chansen för att vinna högsta vinsten på lotto är lika med 1 på 337 miljoner, medan chansen på Eurojackpot är 1 på 95 miljoner. Det vill säga en betydligt högre chans till vinst! I Lotto finns det fem olika nivåer man kan vinna på. Men i Eurojackpot finns det hela 12 olika vinstnivåer! Igen; betydligt bättre förutsättningar för oss spelare.

Så här spelar du Eurojackpot

Det finns ett par olika upplägg beroende på hur mycket du vill spela. Du kan antingen spela på en enskild dragning eller välja en rad som du satsar på i fem eller tio veckor. Priset är 25 kronor per vecka och rad, men det går även att hitta erbjudanden där du får rabatt. Du spelar lättast från Svenska Spels hemsida, där du antingen kan slumpa fram en rad eller själv välja vilka siffror du vill spela på. Fram till fem minuter innan dragning kan du annullera ditt spel, men efter det är det “lagt kort ligger”.

Dragningen och veckans Eurojackpot-resultat

Du kan spela Eurojackpot varje vecka. Dragningen sker i Helsingfors, Finland varje fredag kl 21:00 svensk tid. Den sänds inte i svensk television men du kan se dragningen online. Vill du inte följa själva dragningen kan du även ta del av det färdiga resultatet online. Alla veckor presenterar Lottoraden.se veckans Eurojackpot-resultat. Du hittar även historiska Eurojackpot resultat på sidan för att lättare få en överblick över vilka vinster som delats ut och till vilka länder.

Bästa taktiken för vinst i Eurojackpot

Systemspel är det bästa sättet att spela på Eurojackpot. Med dessa ökar du vinstchanserna och får bättre kontroll över ett spel som är grundat på tur. Systemspel ger dig möjligheten att laborera mer med siffror. Där kan du bestämma några siffror och slumpa andra.

Europatipset – italienska stryktipset i nytt format

I Europatipset kan du som spelare tippa på 13 matcher i europeisk fotboll. Europatipset kallades från början italienska stryktipset eftersom det då endast rörde Italien, men idag är det även andra europeiska länder som spelar matcher och därmed namnet Europatipset. Dock vanligtvis matcher från Spanien och Italien. Får du alla rätt när du tippar blir du miljonär! Är du påläst och duktig på fotboll kan du också vinna lite och ofta, och på så sätt få en stadig inkomst via spel.

Europatipset

  • För dig som hellre spelar på sport än tur
  • Är en variant av Stryktipset
  • Handlar mer om skicklighet än tur
  • Berör flera länders fotboll
  • Är tillgängligt i Sverige sedan 1993

Europatipset eller Stryktipset?

Europatipset och Stryktipset skiljer sig framförallt åt när det gäller vilka länders fotboll man följer. I det vanliga Stryktipset är det Sverige och Storbritanniens fotboll som står i fokus, medan det i Europatipset är flera olika länders lag, men främst Italien och Spanien. Detta ger variation och möjlighet för dig att hitta nya favoritlag.

Eftersom Europatipset och Stryktipset berör olika fotbollslag kan du därför spela på båda eller välja det som du tycker är roligast att spela på.

Så här spelar du på Europatipset

Foto: Adam Wrafter

Du spelar lättast på Europatipset genom Svenska Spels hemsida där du på din kupong fyller i hur du tror att det går i de 13 matcherna. Du gör det med 1 X 2, där 1 = hemmalaget vinner matchen, X = oavgjort och 2 = bortalaget vinner matchen. Du kan även spela flera rader och på så sätt öka dina vinstchanser.

Priset för att tippa i Europatipset börjar från så lite som 1 krona och sedan varierar priset beroende på hur mycket du vill spela. Svenska Spel har som regel att inte tillåta spel för mer än 20 000 kronor. Ett spel kan annulleras så sent som en minut efter spelstopp.

Halvgardering och helgardering

För att förbättra dina vinstchanser kan du gardera dig och sätta fler vinstsvar än ett per rad. En halvgardering innebär att du till exempel kan säga att du både tror att hemmalaget vinner eller att det blir oavgjort. Det innebär att om något av detta händer så vinner du. Du kan även göra en helgardering och då svarar du alla tre svaren, 1 X 2. Självklart gör en gardering din kupong dyrare vid inlämning.

Bästa taktiken för att vinna på Europatipset

Det finns flera olika sätt att bli bra på att tippa i fotboll. Först och främst behöver du såklart känna till sporten du bettar på och sedan såklart sätta dig in i smarta tips från experter. Bli expert på Europatipset genom att lära dig om hur du kan höja dina vinstchanser med systemspel eftersom systemspel är ett säkert kort till vinst. Det finns flera olika sorters system och tillvägagångssätt som lämpar sig för dig som vill öka vinstchanserna i Europatipset.

Den generella återbetalningen för Europatipset ligger totalt sett på 65 %, men hur mycket man som enskild person vinner beror på hur många andra som spelat och hur många andra som har rätt.

Spela säkert

Eftersom tipset utgår ifrån mänskliga prestationer istället för tur är det viktigt att spela tryggt och säkert. Träffar du spelare som säger att de kan ge dig “säkra vinster” på ett olagligt sätt är det bäst att låta bli. Expressen skriver här om en svensk tennisspelare som stängs av för betting. Det är lätt att falla dit för frestelsen men kan bli problematiskt dyrt och smärtsamt i slutändan.