Är DTM en av de bästa tävlingarna att spela om pengar på?

dtm

DTM står för Deutsche Tourenwagen Masters på svenska blir det tyska standardvagnsmästerskapet. Det är alltså bilsport vi talar om. Tävlingarna körs på bana, inte bara i Tyskland, utan även i flera andra länder. Mästerskapet avgörs efter att resultaten från flera lopp räknats samman. Detta är faktiskt en av de största idrottshändelserna i Europa om man ser till antalet åskådare. Bilarna är så kallade Silhouetter, vilket innebär att karosserna liknar vanliga personbilar. Det är dock racerbilar med extrem tävlingsprestanda som det är fråga om.

Allt du behöver veta om tävlingens historia

Serien ITC för standardvagnar var en föregångare till DTM med deltävlingar spridda över ännu fler länder än DTM. Den tävlingen kördes dock bara under två säsonger och lades sedan ner. Bland annat för att förarna och deras team menade att det blev för många och för dyra resor. Publikintresset utanför Tyskland var heller inte tillräckligt stort. Kostnaderna för att flytta bilar av den här typen är mycket höga och DTM är helt enkelt en billigare tävlingsform.

Bilmärkena Opel och Mercedes var tidiga med att förespråka den tävlingsform som är dagens DTM. Nu när de flesta tävlingarna körs i Tyskland upprätthålls publikintresset och även de tävlingar som körs på banor i andra länder är publika succéer. DTM är även mycket populärt bland många som sysslar med betting och det är det vi kommer att koncentrera oss på i fortsättningen av denna artikel.

Förändringar av reglerna

Sysslar man med betting gäller det att inte bara ha koll på förarnas prestationer och bilarnas kapacitet. Även regelförändringar kan påverka utgången i tävlingarna. En av de senaste stora förändringarna var att minska förarnas möjlighet att påverka bilens aerodynamiska prestation med hjälp av en rörlig spoiler. Hur mycket bilarna får väga har också varierat lite. Mattias Ekström är svenska DTM stjärnan som anpassat sig efter reglerna och blivit ett namn att räkna med.

Reglerna syftar inte enbart till att skapa intressanta och rättvisa förutsättningar för tävlingen. Det handlar även om förarnas säkerhet och de regler som gäller på det området får man absolut inte kompromissa med. Hur mycket bilarnas olika delar får väga är ett exempel på regler som både påverkar säkerheten och gör förarnas skicklighet mer utslagsgivande.

Hur spelar man på DTM?

Man kan göra många olika bets online när det gäller DTM och det finns flera spelbolag som erbjuder odds på denna tävling. Det är alltså väldigt bekvämt och enkelt att spela på Deutsche Tourenwagen Masters. Man behöver heller inte resa till Tyskland för att kunna följa tävlingarna utan det går att göra detta online. Vi rekommenderar att man skaffar sig några månaders erfarenhet av sporten, som åskådare, innan man börjar satsa pengar på den.

För att kunna spela behöver man ett konto hos ett spelbolag som har DTM i sitt utbud. Registreringsprocessen brukar vara ganska enkel och kräver inte så mycket mer än att man anger sin e-postadress och lite personuppgifter, sedan är man redo att börja spela. Felix Rosenqvist är en lovande talang som det kan vara smart att spela på. Som alltid när det gäller betting rekommenderar vi att du är försiktig i början. Särskilt när det gäller oprövade talanger.

Så hittar du bra information

Det blir roligare att följa denna tävling om man spelar på en förare som man gillar. Man ska dock inte enbart utgå från hjärtat när det handlar om pengar, utan ta till sig vad mer erfarna spelare anser om de olika ekipagens chanser. Ofta går det att hitta diskussioner online med intressanta teorier och fakta som rör kommande tävlingar. Förlorar man ska man inte ta det personligt, resultaten går upp och ner när det gäller betting.

Är man genuint intresserad kan man snabbt lära sig mycket genom att vara aktiv i chattrum på olika forum online. Var inte rädd att visa att du inte kan så mycket utan ställ gärna direkta frågor. De flesta vill gärna visa att de är kunniga och ger därför bra svar som du kan ha nytta av i ditt spelande. Att det finns så många som passionerat följer DTM och diskuterar tävlingen gör detta till en bra sport att betta på.

Bil, team och förare

När det gäller motorsport är betting något som är ganska komplicerat. Hur bra bilen är och hur effektivt den servas inför tävlingarna kan vara minst lika viktigt som förarens skicklighet. Man bör kunna en del om bilar och vara insatt i hur ett team fungerar för att bli en professionell spelare. Bettar man för att det är kul behöver man inte vara lika ambitiös men vi vill ändå ge dig rådet att försöka se det stora perspektivet och inte bara till hur skicklig föraren är.

De bilmärken som sponsrar DTM är ofta väldigt öppna med vilka tekniska innovationer de använder för att göra bilarna snabbare och mer lättmanövrerade. Tävlingen är helt enkelt ett sätt att göra reklam för det som gör bilmärket attraktivt. Det är på grund av detta inte särskilt svårt att hitta information om teknik som kan påverka resultaten. Följ även förarnas eventuella bloggar. Kanske kan du läsa att någon sovit dåligt inför ett lopp eller känner sig i extra bra form?

Betting DTM är komplext, på ett bra sätt

Att det är mycket att väga in när man bettar på DTM kan verka lite avskräckande i början, men brukar leda till att intresset för tävlingen växer på sikt. Tidigare resultat säger en hel del om vad man kan förvänta sig av kommande tävlingar, men för att bli riktigt framgångsrik som spelare gäller det även att inhämta aktuell information om förarna, teamen och bilarna. Sådan information hittar man ganska enkelt online. Ju mer tid du lägger ner, desto bättre blir du på betting.